Merhaba değerli forum arkadaşlarım. Ben aranıza yeni katılan biriyim ve Spine 2D kullanmayı öğrenmeye çalışıyorum. Bu uygulama gerçekten beni çok eğlenceli hissettiriyor adeta yeni bir şeyler denemek gibi. Üstüne dil desteği bile var uygulamanıza , ben 2D dijital illüsatorum kendimi bu konuda da geliştirip yeni şeyler öğrenmek istiyorum. Belki biraz bencilce gelebilir ama bir soru sormak istiyorum size. Spine 2D - Başlangıç ve Pro versiyon olmak üzere 2 farklı klasman üzerinden fiyatlandırılıyor. Başlangıç versiyonunda benim heveslendiğim birçok özellik kullanılmıyor ancak tam özellik için pro versiyonunu almam gerekiyor. Ve benim küçük bir sorunum çıkıyor bu durumda. Uygulamanızı öğrenmek için deneme sürümünü kullanıyorum ve her geçen gün hem forumdan hem Youtube gibi öğretici videolar üzerinden yeni şeyler deniyorum ama bildiğiniz üzere deneme sürümünde kaydetme yok ve uygulamada ne yaparsanız bilgisayar kapanırsa yeniden başlamak zorunda kalıyoruz . Uygulamanın başlangıç sürümünü almak istedim ama ''fizik kısıtlaması , ağırlık , yörünge ...vb'' birçok özellikten mahrum. Uygulamanın temel sürümü 69 dolar iken pro sürümü 369 dolar. Kendim çalışan bir bireyim ve aylık 450 dolar kazancım var. Ve ister istemez hayatımız için giderlerimizde oluyor. Uygulamanın temel sürümünü alabiliyorum ama tüm özelliklerden mahrum kalıyorum. Bu uygulamanın Pro sürümü ilerleyen zamanlarda veya özel günlerde indirime girebilir mi ? Siz değerli kullanıcılara sormak istiyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim. Hepinize teşekkür ederim şimdiden. İyi günler.
Spine 2D uygulaması ilerleyen zamanlarda indirime girebilir mi ?
Merhaba,
Spine 2D uygulaması için indirim yapılması ne yazık ki mümkün değil. Esoteric Software, fiyatlandırmayı adil bir şekilde belirlemeyi ve sürekli indirim taleplerini önlemek amacıyla sabit tutmayı tercih ediyor. Ancak, Spine Essential sürümünü satın alarak başlayabilir ve daha sonra ihtiyaç duyduğunuzda Pro sürümüne geçiş yapabilirsiniz. Bu geçiş, sadece iki sürüm arasındaki fiyat farkını ödemenizi gerektirir. Ayrıca, satın aldıktan sonra 30 gün içinde herhangi bir sebeple iade talebinde bulunabilirsiniz.
Spine Essential sürümü ile de birçok harika animasyon yapabilirsiniz. Örneğin, Super Spineboy tamamen Essential sürümü ile yapılmıştır. Bu sürümle temel animasyon becerilerinizi geliştirdikten sonra, Pro sürümüne geçiş yaparak daha ileri seviye özellikleri kullanabilirsiniz.
Daha fazla bilgi için Spine satın alma sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
İyi günler dilerim!
Spinebot peki bir etkinlik , yıl dönümü , yarışma, indirim kuponu gibi şeyler olabiliyor mu ?
onurcangoc Unfortunately, we don't offer any discounts. If you want to get started with Spine gradually, you can purchase an Essential license first and then upgrade to Professional for the difference.
Projects created in Spine ESS will continue to be available in Spine PRO, so you can create animations that can be created using bones, and then upgrade to PRO for the finishing touches.
Misaki aslında amacım şuan oyun değil kendı çizimlerime "bekleme animasyonu" gibi Özellikler eklemek istiyorum Evet başka programlarda bu ışı yapabılıyor ama Spine2D ile gelişebilirsem ilerde kendi oyunuma eklemek istediğim zaman direk buradan yapıp kullanabılırım. Ağırlık, fizik kısıtlaması gibi özellikler daha yumuşak göruntu sağlıyor. Amacım guzel temiz bir iş çıkartmak. Normal sürümünde bunları kullanmadan yapınca çok eksik hissettiriyor.
- Змінено
onurcangoc It is true that meshes and weights are often used in common idle animations, but note that the smooth movements and expressions themselves are possible without using them. One of the example skeletons we provide is a character named Speedy, which was created using only the features of the ESS version editor:
Do you see how the bangs and ribbons on this character seem to move very softly? The swinging of the bangs is represented only by rotation and scale movements.
The ribbon has several shape differences:
Such transformations can easily be done with a free image editor like GIMP. (In GIMP, you can easily distort images with a tool called the Cage tool.)
If you are making an animation for a video game, it is undesirable to use a lot of sequence images like this because the textures will be large and the data size will increase, but since you are not making it for a game, it is a good idea to do it this way.